MediemolnetI dag hade jag en heldag med studenter på BTH i karlshamn i ämnet Web 2.0. Det var studenter från medieteknik, digital ljudprogrammering och digitala spel. En av uppgifterna var att i smågrupper diskutera vad begreppet Web 2.0 innebär ur olika synvinkar. Diskussionerna skulle resultera i en brainstorming av taggar som de sedan skulle skriva in i en mycket speciell blogg som jag hade satt upp speciellt för tillfället.

Den publika sidan av bloggen bestod från början av ett tomt utrymme. Studenterna var uppdelade i 6 grupper. När grupperna skrev in sina taggar vaknade den tomma ytan till liv och ett taggmoln började bildas.

Nästa vecka ska jag ha en grupp till och ytterligare 6-8 grupper på ca 5 studenter kommer att forstsätta arbeta på molnet.

Sidan är en wordpress-blogg där den publika delen, temat, endast består av en funktion som bygger upp taggmolnet. varje grupp studenter skrev varsin post, och alltså blev det 6 bloggposter. Varje tagg som är fetare och tydligare än de andra innebär att flera grupper angav denna tag.

Jag hade förstås en introduktion i början av dagen. Sen gick de ut i grupperna och hackade ihop web2Molnet. Dagen avslutades med att vi smällde upp molnet på väggen med projektorn och diskuterade begreppen i sammahanget Web 2.

Tags: ,

One Response to “Studenternas Web2Moln”  

  1. 1 Studenternas taggmoln är klart nu at Bibliotek 2.0


Leave a ReplyTaggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.