I artikeln om Thinkfree Web Office har jag använt en plugin till Wordpress (och Movable Type) som kallas Structured Blogging. Tanken är att man jobbar i en editor som består av fördefinierade fält i stället för den blanka helt fria ytan som den normala editorn består av. Om man är flera stycken så kan man skapa artiklar med samma struktur. Skivresensioner har tex fält för artist, skivbolag, albumomslag, ranking (1-5) och så vidare. I den nämnda artikeln har jag använt mallen för Review/web page.

Nackdelen är att man inte kan publicera från en extern blogeditor - Writely, Performancing för Firefox etc - om man inte publicerar från en annan blog som också har denna plugin installerad. Dessutom är huvudfältet i denna plugin inte WYSWYG, så man måste kunna HTML för att göra länkar, fetstil etc. En annan nackdel är fältet för tags. I och med att den inte skapar tags länkade med tag-attributet, så kan de inte hittas av Techonorati. Då är det lite svårt att förstå meningen med dem. Därför bör man kanske strunta i det fältet. Det borde dock vara lätt att fixa i programkoden. Jag ska kolla på det…

Utseendet är väl inte det allra bästa, men det går att ändra. Jag är lite ambivalent om denna är en tillgång eller bara onödigt krångel. Jag lutar nog dock åt att det kan vara bra att ha den kvar och utveckla den. Techonorati-taggar går ju att fixa och kanske behövs det inget WYSWYG, och layouten går ju också att fixa.

Tags: , ,

2 Responses to “Structured Blogging Plugin till Wordpress”  

  1. 1 Jaylin

    What I want to do on my blog, is every few hours take the oldest post and move it to the
    front of the queue, all automatically. Anyone know if there is a plugin that can do this or
    a simple way to set up another plugin to do this (use my own feed perhaps)?
    Thanks.

  1. 1 Beta Alfa 2.0 » Bli en mönsterbloggare - blogga med struktur


Leave a ReplyTaggar

Epost för prenumeration:

Delivered by FeedBurner

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from the Bibliotek 2.0 group pool. Make your own badge here.